Αλληλεγγύη – Αλληλοβοήθεια

Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων δεν είναι ένα εγχείρημα που αποσκοπεί στον πλουτισμό των μελών του. Ως εκ τούτου κάποιο κομμάτι από τα έσοδά μας πηγαίνει σε συλλογικότητες του κοινωνικού κινήματος. Παρακάτω παραθέτουμε κατάλογο με τα ποσά που έχουμε διαθέσει είτε ως απόδοση από βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει με αυτό τον σκοπό είτε ως πράξη αλληλεγγύης απέναντι σε κοινωνικά εγχειρήματα. Δημοσιεύουμε αυτό τον κατάλογο όχι για να δείξουμε τι καλοί που είμαστε, αλλά για να γνωρίζει ο καθένας που πηγαίνουν τα χρήματα που δίνει όταν για παράδειγμα σε κάποιο βιβλίο που αγοράζει αναγράφεται ότι «τα έσοδα θα δοθούν…». Επίσης, για να δείξουμε ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος πέρα από τον κόσμο του κέρδους: ο κόσμος της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.

Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων έχουν προσφέρει:

– 2.534,45 ευρώ στον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής

– 528,65 ευρώ στη συλλογικότητα Ποδηλάτες/ισσες

– 100 ευρώ στο Αυτόνομο Στέκι

– 100 ευρώ στους εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. (Βιομηχανική Μεταλλευτική) που προχωράνε στην αυτοδιαχειριστική λειτουργία του εργοστασίου (χωρίς αφεντικά)

– 100 ευρώ στον Συνεταιρισμό Γονέων Χαλανδρίου που προχώρησε στη δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενου παιδικού σταθμού

– 50 ευρώ (σε βιβλία) στην Κατάληψη Κτήματος Πραποπούλου για την επισκευή της στέγης της

– 280 ευρώ στους Ζαπατίστας (από το βιβλίο Ιστορίες του γερο-Αντόνιο, εκδ. Ροές)

– 40 ευρώ στον Συνεταιρισμό Γονέων Χαλανδρίου ως ανταπόκριση στο crowdfunding για τη δημιουργία νέου αυτοδιαχειριζόμενου παιδικού σταθμού

– 1.520 ευρώ στους Ζαπατίστας (από το βιβλίο Οι άλλες ιστορίες)

– 110 ευρώ στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 (από το διήμερο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες 10-11/11/2015)

– 900 ευρώ στο Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών (από το βιβλίο Η βαρύτητα στο ή του Κώστα Γουρνά)

– 300 ευρώ στην ισραηλινή συλλογικότητα Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος (από τις πωλήσεις του ομώνυμου βιβλίου)

– 50 ευρώ για δικαστικά έξοδα διωκόμενου συντρόφου

– 623 ευρώ στους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που ζουν στο Κέντρο Φιλοξενίας του Λαυρίου από τα έσοδα της μπροσούρας της Ντέμπι Μπούκτσιν «Πώς οι ιδέες του πατέρα μου βοήθησαν τους Κούρδους να δημιουργήσουν μια καινούργια δημοκρατία».

Με τη σειρά μας ευχαριστούμε τα συνεργατικά εγχειρήματα, στέκια, κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, κινηματικές πρωτοβουλίες και συλλογικότητες, εναλλακτικά και κινηματικά μέσα και ιστότοπους, αλλά και τους συγγραφείς, συνεργάτες και τους «Φίλους των Εκδόσεων των Συναδέλφων», που μας έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να μας στηρίζουν σε αυτή τη δύσκολη αλλά όμορφη προσπάθεια.

2 Σχόλια

  1. αρχικα μπραβο για την αλληλεγγυη που δειχνεται και ειναι καλο να φαινεται και σε ποιους ειστε αλλυλεγγυοι.Για τους ZAPATISTAS με ποιο χωρο ή site μπορω να ερθη για οποιαδήποτε κίνηση αλλυλεγγύης?

  2. Υπάρχουν αρκετές κινήσεις αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας. Δεν μπορούμε εμείς από εδώ να σου υποδείξουμε κάποια. Κάνε μια έρευνα στο ίντερνετ και θα βρεις.

Σχολιάστε